ONDERNEMERSONTBIJT 18 NOVEMBER 2022


De gemeente Emmen nodigt u van harte uit voor het MKB Ondernemersontbijt op vrijdag 18 november 2022 vanaf 0.700 uur tot ongeveer 0.900 uur  op het terras van Rimbula in Wildlands.

 

Dag van de Ondernemer

 

Deze dag, in het leven geroepen door MKB-Nederland, is speciaal bedoeld om ondernemers te bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen. De gemeente Emmen onderschrijft dit van harte. Want zonder een florerend bedrijfsleven, is de gemeente Emmen een stuk minder aantrekkelijk om te wonen, werken, studeren en te recreëren.


De gemeente realiseert zich meer dan ooit dat de bedrijven en ondernemers in onze gemeente het flink voor de kiezen hebben gekregen de afgelopen jaren. Er wordt veel gevergd van het incasseringsvermogen van ondernemers. Een pandemie, een energiecrisis en krapte op de arbeidsmarkt. Vertrouwen en moed houden, kan dan soms knap lastig zijn. 

 

Samen sterk

Niemand kan zonder iemand en samen staan we vele malen sterker. 

Als gemeente hebben we geen pasklare oplossing voor de torenhoge energienota’s waarmee u wordt  geconfronteerd. Wel proberen we u te ondersteunen waar dat mogelijk is.

We hebben tijdens het ontbijt een aantal organisaties uitgenodigd die u mogelijk tot steun kunnen zijn in deze onzekere tijd. Organisaties zoals Energiefonds Drenthe, Menso, IBDO (Ik ben Drents Ondernemer), Werkgeverspunt Drenthe.   Er zijn provinciale subsidiemogelijkheden en wordt er, zowel provinciaal als landelijk, actief gewerkt aan een pakket aan steunmaatregelen. Ook ondersteuning bij het verduurzamen van uw organisatie, valt hier bijvoorbeeld onder. 

 

Tijdens het ontbijt geven deze organisaties een korte pitch, waarna u de gelegenheid heeft om bij hen ‘aan te schuiven’ voor een  gesprek, bijvoorbeeld over de subsidiemogelijkheden die er zijn. Ook de accountmanagers van de gemeente Emmen zijn deze ochtend aanwezig om uw zorgen mee te delen en eventuele vragen te beantwoorden.

 

Het Ondernemersontbijt bestaat dit jaar uit een ongedwongen en informeel (lopend) buffet. We hopen dat u na afloop vol (hernieuwde) energie Wildlands verlaat. 

 

Aanmelden

Er is plaats voor maximaal 150 deelnemers. Daarom vernemen we graag zo spoedig mogelijk  of u aanwezig bent bij het Ondernemersontbijt. 

 

Graag tot ziens op vrijdagochtend 18 november!

 

NU AANMELDEN