DryportCongres: ‘A Smart Logistic Hub’
16 februari 2012 succesvol  

 

Donderdag 16 februari 2012 jl werd het DryportCongres ‘A Smart Logistic Hub’ gehouden. Ruim 260 topmanagers op het gebied van transport en logistiek gedeputeerde Brinkkwamen naar Hotel Van der Valk Emmen om kennis te maken met de regio. Tijdens het ochtendprogramma bezochten de congresgangers de logistieke hotspots in Emmen en Coevorden. Sprekers van Dinalog, Procter&Gamble, de havens van Rotterdam, Amsterdam en Bremerhaven, ProRail en Bentheimer Eisenbahn presenteerden ’s middags hun visie op de logistieke mogelijkheden die de regio te bieden heeft.

mindmap sprekers dryport
Convenant ‘ GOLD’

Aan het einde van de dag ondertekenden de logistieke achterlandregio’s een convenant. Het gaat om Dryport Emmen-Coevorden, Knooppunt Zwolle-Kampen-Meppel, Regio Twente, Stadsregio Arnhem Nijmegen, Regio Venlo en Westelijke Mijnstreek. Met dit convenant stellen deze regio’s zich tot doel om een maximale bijdrage te leveren aan de borging van de positie van logistiek Nederland in de top drie van de wereld. 

Ondernemers werken samen aan Dryport Emmen-Coevorden aanbieden convenant gold

Aan de vooravond van het DryportCongres, tijdens een bijeenkomst in kasteel Coevorden, hebben wethouder Bouke Arends van de gemeente Emmen en wethouder Geert Roeles van de gemeente Coevorden samen met vertegenwoordigers van twaalf ondernemers een verklaring ondertekend. Met deze verklaring hebben ze afgesproken nauw samen te werken aan Dryport Emmen-Coevorden. 
 

De presentaties van de sprekers zijn te vinden op de site van DryportEmmenCoevorden.

Zie ook fotoalbum Dryportcongres

Dryport Emmen-Coevorden is een project van de gemeentes Emmen en Coevorden en de provincie Drenthe.

Congres- en Evementenbureau Drenthe organiseerde in opdracht van onderstaande partijen het Dryportcongres.

partners dryport